dilluns, 25 de maig del 2020

OU SALTINBANQUIN



Cicle Mitjà Salesians Ripoll: TREBALLEM LA MATÈRIA 1: L'ou en vinagre



HIpoteseis:

L’acid del vinagre a fet contra reacció amb la closca de l'ou d'aquesta manera no el trenca sino que el fa bota.




Raonament científic:

En ficar l'ou en vinagre es produeix una reacció química que dissol la pela de l'ou, fent que entri en contacte amb la clara. L'àcid acètic del vinagre desnaturalitza part de la pela, fent que la superfície quedi gruixuda i gomosa.al ficar l'ou en vinagre es produeix una reacció química que dissol la pela de l'ou, fent que entri en contacte amb la clara. L'àcid acètic del vinagre desnaturalitza part de la pela, fent que la superfície quedi gruixuda i gomosa


Paula Ruiz

1 comentari:

  1. Molt interessant la reacció! També he llegit per internet que l'ou augmenta el volum perquè el vinagre entra per la membrana gomosa per osmosi.Que és el mateix sistema que fan servir les nostres cèl.lules per obtenir els nutrients.

    ResponElimina