RECEPTA DE COCA AMB GANACHE PICANT
Per a la coca:
525 g de farina de força
120 g d'aigua mineral
100 g de sucre blanc
50 g d'oli de gira-sol
60 g de mantega
1 raig d'aigua de Badalona
Un polsim de sal
10 g de llevat fresc
50 g de massa mare
2 ous
Sucre morè
Per a la ganache:
70 ml de rom
750 ml de nata 35% de matèria grassa
300 g de xocolata
1 xili de l'Havana
cacau en pols
- Escalfem 120 ml d'aigua mineral. Quan arribi a 60 ºC, enretirem el recipient del foc, hi aboquem 25 g de farina de força, prèviament tamisada, i ho remenem bé fins que n'obtinguem unes farinetes sense grumolls. Ho reservem.
- Tamisem 500 g de farina de força, hi afegim 100 g de sucre, ho barregem bé i fem espai al centre, on posem un ou batut, 100 ml de llet, 50 g d'oli de gira-sol, 60 g de mantega pomada, les farinetes que haurem fet abans, un raig d'anís, 50 g de massa mare i un polsim de sal. Ho amassem amb suavitat i, quan veiem que no s'enganxa, la pastem, en fem una boleta i que reposi 30 minuts tapada amb un drap.
- Hi esmicolem 10 g de llevat fresc i la tornem a pastar fins que hi quedi ben integrat. La deixem llevar 45 minuts, tapada amb un drap.
- Fem que la massa agafi forma sense corró, només amb les mans, perquè no se n'escapi l'aire. La posem en una safata de forn amb paper sulfurat per sota i la deixem en repòs 15 minuts més, que torni a llevar.
- Escalfem 70 ml de rom i traiem les llavors al xili de l'Havana. El tallem a rodelles i ho posem dins del pot amb el rom. Quan bulli, apartem del foc i deixem que infusioni.
- Preparem un bany maria per fer la ganache. Posem 750 g de nata en un pot i l'escalfem. Posem 300 g de xocolata negra i els desfem al bany maria. Quan la nata arrenca el bull, la barregem amb la xocolata que s'està desfent al bany maria i remenem fins a obtenir una textura llisa i homogènia.
- Quan tinguem la textura desitjada hi incorporem el rom infusionat. Ho colarem per treure el xili de l'Havana. Remenem.
- Posem la ganache en una màniga pastissera. Ho atemperem i ho posem a la nevera.
- Mentre es refreda la ganache, batem un ou i pintem la coca. Hi tirem sucre morè per sobre i ho posem al forn a 160 graus, 40 minuts.
- Un cop freda, tallem la coca per la meitat i la farcim amb la ganache. Tapem, espolsem una mica de cacau en pols per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada